Waarom de naam Casa Vaniglia

Tijdens de eerste kennismaking met mijn oude buurvrouw noemde zij mij de nieuwe bewoonster van Casa Vaniglia. Dit vond ik erg grappig en dacht dat zij het huis zo noemde vanwege de gele kleur, kennelijk is voor haar geel een vanille kleur, dacht ik. Toen ik het huis een naam wilde geven kwam ik terug op de naam van het huis die de buurvrouw had genoemd en sindsdien heet het huis Casa Vaniglia.

De eerste kennismaking met de buurvrouw, zo lief ze had een schaaltje met vijgen meegenomen. Praten konden we nog niet met elkaar maar de eerste ontmoeting was warm en hartelijk.

De eerste kennismaking met de buurvrouw, zo lief ze had een schaaltje met vijgen meegenomen. Praten konden we nog niet met elkaar maar de eerste ontmoeting was warm en hartelijk.

De eerste kennismaking met de buurvrouw, zo lief ze had een schaaltje met vijgen meegenomen. Praten konden we nog niet met elkaar maar de eerste ontmoeting was warm en hartelijk.

De eerste kennismaking met de buurvrouw, zo lief ze had een schaaltje met vijgen meegenomen. Praten konden we nog niet met elkaar maar de eerste ontmoeting was warm en hartelijk.

Afgelopen zomer is de buitengevel gerepareerd en opnieuw gepleisterd, waardoor het ook geverfd moesten worden. Na lang te hebben nagedacht heb ik uiteindelijk besloten om het huis een andere kleur te geven, een kleur die beter past bij de kleuren die ook binnen gebruikt zijn.

Toen de verf op de muren zat en ik bij de buurvrouw op de koffie ging vertelde ik haar dat het huis eigenlijk geen Casa Vaniglia meer is, omdat het nu een andere kleur heeft.
Ze keek mij een beetje vreemd aan, dus ik herinnerde haar eraan dat zij het huis deze naam heeft gegeven vanwege de kleur. Toen keek ze mij nog verbaasder aan en zei “dat heb ik nooit gezegd”. Ohhh nu was ik verbaasd en nu komt het leukste van alles, mijn buurvrouw heeft het helemaal nooit Casa Vaniglia genoemd, maar wat blijkt ze heeft toen kennelijk tegen mij gezegd “ben je de nieuwe Famiglia van de Casa”. We hebben hier samen enorm om moeten lachen en ik maar denken dat zij het zo noemde vanwege de gele kleur. Tja ik sprak toen nog geen woord Italiaans. Hoe dan ook het blijft Casa Vaniglia en het verhaal is er eigenlijk nog mooier op geworden.

De nieuwe kleur van Casa Vaniglia

De nieuwe kleur van Casa Vaniglia

Mail ons

Adres

Contrada Canali 2
62021 Apiro (MC)
Le Marche, Italië
+31 623555220
+39 3883992602
info@casavaniglia.com
Webdesign: Beeldende Zaken | Fotografie: Rob Rotgers Fotografie | Technische realisatie: Dendicate